visualHomePage_0_0.jpg

De trainer

EVEN VOORSTELLEN: JOHAN TINGE


Johan Tinge (1956) studeerde andragologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. 

Naast andragoog was Johan GZ-psycholoog en heeft hij een opleiding Gestalttherapie gedaan.

 

Al sinds 1981 beoefent Johan Tinge meditatie; sinds 1988 geeft hij daarin ook les. In 1996 kwam hij in aanraking met het werk van Jon Kabat-Zinn, de grondlegger van de MBSR methode in Amerika. Op dat moment vielen allerlei puzzelstukjes op hun plaats.

Zelf zegt Johan hierover: ,,Ik wist meteen dat dit was waar ik eigenlijk al jaren naar zocht.  In mindfulness of aandachttraining komt voor mij alles samen: mijn belangstelling en passie voor meditatie én voor mijn werk als psycholoog. Ik ervaar de training nog altijd als een unieke methode voor mensen met diverse gezondheidsklachten, en ook voor professionals in de zorg. Elke keer word ik weer verrast door de impact die mindfulness heeft op deelnemers, en hoe mensen kunnen veranderen door het oefenen: thuis, en in de groep."

 

Inmiddels heeft Johan jarenlange ervaring als mindfulnesstrainer en opleider, en is hij een van de voortrekkers van dit gedachtegoed in Nederland. Hij liet zich scholen in de Verenigde Staten bij het Center for Mindfulness (CFM) van de University of Massachusetts Medical Center, en was daar o.a. twee maanden intern. Ook deed hij scholingen aan het North Wales Centre for Mindfulness (Universiteit van Wales), en volgde hij in Toronto een 7-daagse training in Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT).

 

In 2005 heeft Johan het Instituut voor Mindfulness (IvM) opgericht. het IvM organiseert opleidingen tot trainer in MBSR/MBCT. Het IvM heeft de afgelopen jaren ruim 300 mensen door heel Nederland opgeleid tot trainer in MBSR/MBCT.
Zie www.instituutvoormindfulness.nl

Daarnaast is Johan sinds 2002 als opleider verbonden aan het Institut für Achtsamkeit und Stressbewältigung en het Institute for Mindfulness Based Approaches. Johan werkt internationaal in MBSR opleidingen in oa. Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Polen, Frankrijk en Noorwegen. 
Verder geeft Johan workshops over mindfulness aan professionals in de zorg, aan teams en bij bedrijven.

 

Wilt u meer weten over aandachttraining of wilt u zich aanmelden? Neemt u dan contact op met Johan Tinge:

Boslaan 8
9449 PS Nooitgedacht
Telefoon (0592) 24 36 48
E-mail: info@johantinge.nl